Japanse reuzenspinkrab naar Sea Life

DEN HAAG - Sea Life in Scheveningen krijgt er met een Japanse reuzenspinkrab een attractie bij. Woensdag komt de oranje megakrab naar de badplaats. Het beest krijgt de naam Alexander, meldde Sea Life maandag.

Het is de grootste krab die in Nederland te zien is. Alexander is een volwassen krab waarvan de spanwijdte van de scharen meer dan 3,5 meter bedraagt. Hij weegt ongeveer 15 kilo. Volledig volgroeid kan de spinkrab wel 4,5 meter groot worden. Het beest eet vooral inktvis, wijting en mosselen.

Voor de krab is een speciaal aquarium gebouwd met 12.750 liter koud water. De ramen zijn gemaakt van acryl en 5 cm dik. Een aparte koelinstallatie zorgt voor de nodige koeling.

Sea Life Engeland

Voor zijn komst naar Scheveningen is Alexander verzorgd bij het dierenopvangcentrum van de Sea Life keten in Weymouth, Engeland. Reuzenspinkrabben (Macrocheira kaempferi) komen voor in de Stille Oceaan op de zanderige bodems langs de kusten van Japan, China en Taiwan op een diepte van 200 tot 300 meter.

In 2010 kwam er ook al een monsterlijke reuzenkrabspin uit Japan naar Sea Life. Crabzilla was 3,5 meter groot en de grootste levende krab die ooit te zien was in Europa. Een jaar later werd het dier naar Sea Life in Parijs gebracht. 

Deel dit artikel: