Hotels en restaurants op noordelijk havenhoofd in Scheveningen

REGIO - DEN HAAG Op het noordelijk havenhoofd in Scheveningen komen twee hotels, de visexperience FISH en meer restaurants. Ook wordt de afslag flink uitgebreid.
De vissector heeft daarvoor woensdagmorgen een plan ingediend bij de gemeente Den Haag. Dat werd positief ontvangen door wethouder Marnix Norder (PvdA, stadsontwikkeling). ‘Ik ben hier heel erg blij mee,’ aldus de wethouder. Volgens hem werkt de gemeente nu aan een nieuw bestemmingsplan voor het gebied, dat de nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. ‘Dit kan worden gebouwd.’

Nieuwe woonwijk en groot hotel

De gemeente Den Haag werkt al lang aan plannen voor het vernieuwen van grote delen van Scheveningen. Aan de overkant van het water, op het Norfolkterrein, moet een nieuwe woonwijk komen met honderden huizen en ook een groot hotel.
In de voorstellen stond ook altijd al dat de vissector ruim baan moest krijgen op het noordelijk havenhoofd. De bedrijven en de afslag die daar nu zijn gevestigd, hebben hiervoor zelf de handen ineen geslagen en een projectontwikkelaar en architect in de arm genomen.

Visexperience FISH

Het gebied rond de afslag wordt in de komende jaren omgevormd tot een modern en duurzaam bedrijventerrein. Aan de strandzijde komt een driesterrenhotel, een hotelappartementencomplex, een grote parkeergarage en op langere termijn ruimte voor binnensporten.
Simonis krijgt een groot nieuw restaurant bij de entree van het gebied.
De visexperience FISH moet veel bezoekers gaan trekken. In de attractie staat -  uiteraard - de visserij centraal. Hier worden enorme schaalmodellen van de schepen getoond en vangsttechnieken ‘onder water' uitgelegd. Ook kunnen mensen hier leren hoe vis wordt klaargemaakt.