Hagenaar gewurgd met theedoek

DEN HAAG - De 73-jarige meneer Van Keulen die in maart dood werd gevonden in zijn huis aan de Haagse Escamplaan is gewurgd met een theedoek. Dat bleek vrijdag tijdens de eerste pro forma zitting.

Op de theedoek zijn dna-sporen gevonden van Sinan T. De 30-jarige Hagenaar van Turkse afkomst werd kort na de moord opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft T. de bejaarde man vermoord, zijn pinpas gestolen en daar ook mee gepind.

De politie kwam de verdachte op het spoor door het gebruik van de pinpas. T. ontkent dat hij op de beelden bij de pinautomaat te zien is. Hij had de pinpas van Van Keulen niet in zijn bezit en zegt dat hij een goede vriend was van het slachtoffer.

Betaalde seks

T. en Van Keulen hadden een seksuele relatie, zegt de advocaat van de verdachte. T. kwam regelmatig bij de bejaarde man over de vloer en werd betaald voor zijn diensten. Ze kenden elkaar uit de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Dat bos staat bekend als homo-ontmoetingsplaats.

'Het is niet gek dat zijn dna in het huis aan de Escamplaan gevonden is, hij kwam er meerdere keren per week,' zegt advocaat Ali. 'Maar er kwamen zoveel mannen over de vloer bij Van Keulen, ze zouden het allemaal gedaan kunnen hebben.'

Scheveningse Bosjes

Van Keulen kwam regelmatig in de Schevenings Bosjes in Den Haag. De politie plaatste er billboards om informatie over het slachtoffer te krijgen. Meerdere mensen hebben zich gemeld, maar omdat de meesten niet te koop lopen met hun geaardheid, zijn ze terughoudend in hun verklaringen.

Deel dit artikel: