Haags beachduo schrijft historie met wereldtitel

DEN HAAG - Het Nederlands beachvolleyballkoppel Alexander Brouwer en Robbert Meeuwsen is zondag in Polen wereldkampioen geworden.
Het duo dat in Den Haag woont en traint versloeg in de finale het Braziliaanse duo Ricardo / Alvaro Filho. Een historische prestatie omdat nog nooit eerder een Nederlandse ploeg een finale speelde op een wereldkampioenschap.
Het Nederlands duo won in twee sets (21-18, 21-16) van de Brazilianen.
‘Het is echt ongelooflijk’, jubelde Brouwer even na zijn beslissende punt. ‘Wie had dit gedacht? We speelden tegen onze held Ricardo en we winnen ook nog. Dit is echt geweldig’.

Dolgelukkige bondscoach

Meeuwsen bedankte de enthousiaste toeschouwers in het volgepakte stadion in het Pools. De kersverse wereldkampioenen schoten nog enkele strandballen de tribunes in voordat ze in de armen van een dolgelukkige bondscoach Gijs Ronnes vlogen. Twee Nederlandse wereldkampioenen in het beachvolleybal, het drietal durfde het nauwelijks te geloven.
‘Het is ongelooflijk, ik vat het nog steeds niet helemaal’, vertelde de lange blokkeerder Meeuwsen even later. ‘Het gaat nog wel een paar weken duren voordat dit is bezonken. Ik heb nooit geloofd dat we wereldkampioen gingen worden, totdat we het laatste punt maakten’.

A-status

De eerste Nederlandse medaille ooit op een WK was zondag meteen een gouden. Dat belooft wat voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het mekka van het beachvolleybal. NOC*NSF beloonde de prestaties van Brouwer en Meeuwsen met de A-status.
Bondscoach Ronnes keek in alle euforie ook optimistisch richting de toekomst. ‘Deze prestatie van Alexander en Robert bevestigt dat we goed bezig zijn met ons programma. We maken nu al grote stappen richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Dat is echt geweldig’.