Gedupeerde brand pizzakoerier Zoetermeer: 'Met een beetje Jif krijg je het niet schoon'

ZOETERMEER - De grote brand gisteravond bij pizzakoerier Bella Napoli aan de Edisonstraat in Zoetermeer, zorgt bij omliggende bedrijven vooral voor rook- en roetschade. Op het eerste gezicht lijken de gevolgen mee te vallen bij Tapijthal Zoetermeer, maar de schade is enorm. Alle tapijten en laminaten zijn onverkoopbaar door de vettige roetaanslag en kunnen de prullenbak in.
De brand is een zware dobber voor het familiebedrijf dat nog geen jaar geleden werd opgericht door Bep Hesseling, haar man en twee zoons. 'Het stinkt enorm, dus je wil eigenlijk helemaal niet naar binnen, maar eigenlijk toch weer wel want je wilt opruimen`, aldus Bep.  Maar later zegt ze realistisch: ‘Met een beetje Jif krijg je het niet schoon'.

Motoren

Bij Spurt Motorkoeriers vallen de gevolgen wel mee. De motoren zitten wel onder de vettige roetaanslag. Pearly Rhebok van Spurt heeft de motoren het pand uitgereden met probeert ze met water schoon te spuiten. Het was voor hem wel enorm schrikken: ‘Ik kwam aanrijden gisteravond, alles afgezet, brandweer, je ziet rookpluimen en je denkt als eerste als het maar niet bij ons is’.  Maar ik ben goed van de schrik bekomen, alsdus Pearly ,het valt gelukkig mee.

Oorzaak onbekend

Beide ondernemers hebben nog geen idee hoe hoog de schade is. Daarvoor wachten ze op de verzekering. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand bij shoarma- en grillrestaurant Bella Napoli.