Wij willen jouw mening: Haags cultuurpaleis ja of nee?!

DEN HAAG - Wat levert de bouw van het cultuurpaleis Den Haag op… Een cultureel bruisend Spuiplein met een schitterend nieuw gebouw of een financiële ramp dankzij een lelijk gedrocht? Omroep West wil daarover graag de discussie aangaan. Daarom is er maandag 15 juli tussen 17 en 18 uur een stadsdebat over het Haagse cultuurpaleis Spuiforum. Het debat wordt rechtstreeks uitgezonden op 89.3 Radio West. Een paar dagen voor het definitieve besluit valt, gaan wethouder Marnix Norder (PvdA) en wethouder Marjolein de Jong (D66) in debat met voor- en tegenstanders van het omstreden bouwproject.

Het cultuurpaleis zou op het Spuiplein moeten komen om plaats te bieden aan het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Hiervoor moeten de huidige Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden gesloopt. De kosten voor het project zijn minimaal 181 miljoen euro. De belangen zijn dus groot, net als de tegenstellingen. Het belooft dan ook een pittig stadsdebat te worden. De discussie staat onder leiding van hoofdredacteur Renzo Veenstra en politiek verslaggever Lot van Bree van Omroep West. Naast de wethouders nodigt Omroep West Haagse raadsleden uit. Bewoners en toekomstige gebruikers van het cultuurpaleis. En jij kunt er bij zijn! Wie in de studio wil meepraten tijdens het debat, kan zich aanmelden door te mailen naar publiek@omroepwest.nl

De bezoekers van omroepwest.nl kunnen natuurlijk nu al argumenten aandragen en met elkaar in discussie gaan onder dit bericht. Wie weet wordt jouw reactie meegenomen in de discussie, dus... reageer!

Uitzendtijden


Het Stadsdebat over het Haagse cultuurpaleis Spuiforum, maandag 15 juli tussen 17-18 uur live op 89.3 Radio West.

Deel dit artikel: