Oud PVV'er Van Doorn beleeft eerste ramadan als moslim

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn ziet op tegen de korte nachten en het drankverbod tijdens de ramadan, de vastenperiode voor moslims. Hij zegt dat in een exclusieve reportage op Omroep West.

Een verslaggever volgde hem op de eerste dag van de ramadan. Van Doorn was ooit raadslid van de PVV, een partij die niet bekend staat om haar liefde voor moslims. Van Doorn stapte uit die partij en bekeerde zich eerder dit jaar opmerkelijk genoeg tot de islam. Hij zei zijn eerste ramadan als moslim 'erg spannend' te vinden.

Van Doorn begon de ochtend, zoals altijd, met een rondje joggen. Hij dacht nu al veel moeite te hebben met het niet mogen drinken op een zonnige dag. Maar het oud-PVV raadslid is ervan overtuigd dat het gaat lukken. Hij heeft zich goed voorbereid door allerlei handleidingen over de islam door te nemen. Zijn boekenkast staat er vol mee. Ook heeft hij een Koran in gouden verpakking.

Sterven als een oude, wijze man 


Van Doorn begrijpt dat mensen nog steeds vreemd aankijken tegen zijn bekering tot moslim. 'Maar vrienden en familie weten dat ik lang heb getwijfeld.' Hij is er honderd procent van ovetuigd de goede keuze gemaakt te hebben:'Het is een heel vredelievend, heel wijs geloof. Het geeft rust en structuur, doel in je leven en antwoord op veel vragen. Ik zou willen doodgaan als een oude, wijze, tevreden man en heb het gevoel dat ik op de goede weg ben.'

Deel dit artikel: