Politiecontrole veroorzaakt file op A13

DELFT - Een flitsteam van de politie heeft donderdag voor de vijfde keer in twee weken tijd een file op de A13 veroorzaakt. Bestuurders die de flitser langs de A13 bij Delft zagen staan, trapten massaal op hun rem. Uiteindelijk stond er een file van tien kilometer.

Volgens de NOS vroeg Rijkswaterstaat de politie om de controle te staken, zoals in zo'n geval wel vaker gebeurt. Het flitsteam op de A13 bij Delft gaf er dit keer geen gehoor aan en bleef nog anderhalf uur controleren. De politie geeft achteraf toe dat de agenten van het flitsteam meteen hadden moeten stoppen.

De VerkeersInformatieDienst (VID) meldt dat de snelheidscontroles langs de A13 de afgelopen twee weken in totaal vijf keer een file hebben veroorzaakt. 'Drie keer gebeurde dat in het zicht van een van onze camera's', aldus de verkeersdienst. 'Daardoor was goed te zien dat de file het gevolg was van het remgedrag van automobilisten die langs de controleapparatuur reden.'

'Ander doel'

De landelijke eenheid van de politie houdt de (mobiele) verkeerscontroles behalve om de snelheid te meten ook nog met een duidelijk ander doel. 'We controleren aan de hand van kentekens of auto's gesignaleerd staan, bijvoorbeeld omdat ze gestolen zijn', licht een politiewoordvoerster toe.

'Criminelen gaan graag op in het overige verkeer en kiezen dan de spits om zich te verplaatsen. Het is voor ons altijd een afweging, want tegelijk willen we het overige verkeer natuurlijk niet hinderen.'

Deel dit artikel: