Instellingen

Trambestuurders HTM boos om hoge werkdruk

DEN HAAG - Trambestuurders van de HTM in Den Haag zijn donderdag in actie gekomen tegen de hoge werkdruk. Volgens hen zijn de rijtijden te krap ingepland en wordt geen rekening gehouden met reizigers die in de tram een kaartje kopen.
Op die manier komen volgens het personeel de rusttijden in gevaar. Ook protesteren ze tegen rustlocaties waar geen voorzieningen zijn. Volgens de actievoerders is het nieuwe rooster in strijd met de CAO.
Donderdagavond kwam de directeur van de HTM naar de remise aan het Lijsterbesplein in Den Haag om met de bestuurders te spreken. Zo'n vijftig medewerkers hadden zich daar verzameld. Het gesprek werd echter door de actievoerders afgebroken, omdat de directeur hen niet tegemoet wilde komen.

Brief met eisen

Maandag zullen de actievoerders een brief naar het management sturen met daarin hun eisenpakket. Ze willen onder meer dat er meer personeel wordt aangenomen. Het management heeft tot 1 september de tijd om op de eisen te reageren. Dan zullen de trambestuurders bekijken welke acties ze gaan ondernemen.
De actievoerders willen koste wat kost voorkomen dat de reizigers gedupeerd worden door acties en hopen op sympathie van het management. De vakbond was donderdagavond aanwezig, maar mengde zich vooralsnog niet in het conflict.