Meepraten over het cultuurpaleis? Dat kan!

DEN HAAG - Omroep West houdt maandag 15 juli tussen 17 en 18 uur een stadsdebat over het Haagse cultuurpaleis Spuiforum. Het debat in de studio van Omroep West wordt rechtstreeks uitgezonden op 89.3 Radio West.

Een paar dagen voor het definitieve besluit valt, gaan wethouder Marnix Norder (PvdA) en wethouder Marjolein de Jong (D66) in debat met voor- en tegenstanders van het omstreden bouwproject. Wat levert de bouw van het cultuurpaleis de stad op… Een cultureel bruisend Spuiplein of een financiële strop?

Het cultuurpaleis zou op het Spuiplein moeten komen om plaats te bieden aan het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Hiervoor moeten de huidige Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden gesloopt. De kosten voor het project zijn minimaal 181 miljoen euro.

Meepraten 

Het stadsdebat staat onder leiding van hoofdredacteur Renzo Veenstra en politiek verslaggever Lot van Bree van Omroep West. Naast de wethouders nodigt Omroep West Haagse raadsleden uit, bewoners en toekomstige gebruikers van het cultuurpaleis.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Opgeven kan via publiek@omroepwest.nl.

Uitzendtijden

Het Stadsdebat over het Haagse cultuurpaleis Spuiforum, maandag 15 juli tussen 17.00 en 18.00 uur live op 89.3 Radio West. Alle informatie op www.omroepwest.nl

Deel dit artikel: