Blunder curator Pier: alle geheime kandidaten bekendgemaakt

DEN HAAG - Er is grote woede ontstaan bij kandidaten die zich hebben gemeld als geïnteresseerde voor de veiling van de Pier op Scheveningen. Curator Marc Udink heeft vrijdagmiddag een mail gestuurd om de partijen te informeren over de veiling, die wordt gehouden op 24 september. Maar Udink heeft alle kandidaten via de mail op de hoogte gesteld van elkaars email-adres. De curator zette alle kandidaten in dezelfde mailgroep.

Direct daarop stuurde de curator een bericht aan alle partijen om zijn mail in te trekken. Alleen was het toen al te laat.

Dankzij de openbaarmaking van de partijen weten we nu dat onder meer Emile Ratelband belangstelling heeft getoond voor de veiling. Kandidaat-kopers laten Omroep West nu weten dat ze woest zijn over de blunder. ‘Zo ga je niet om met vertrouwelijke interesse die is getoond’, aldus een van de aspirant-kopers.

De curator was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Als geïnteresseerden worden onder meer de bekende bouwpartijen Prodin vastgoed en de Brink groep genoemd.

De curator meldt in zijn mail dat ‘er op dit ogenblik vele ideeën zijn gelanceerd door een groot aantal geïnteresseerde partijen’. Hij stelt: ‘Dit toont de noodzaak van een veiling aan, waar iedereen tegelijk aan bod komt’.

Verder stelt de curator:


'De bestaande informatie wordt in 2 fases -voorafgaande aan de veiling en al dan niet stapsgewijs- aan de gegadigden beschikbaar gesteld.
(Data Room 1 en Data Room 2 ). Data Room 1 betreft algemeen publiek gemaakte informatie waaronder de brochure, kadastrale gegevens, bestemmingsplangegevens en plattegronden. Deze informatie kunt u vanaf deze week vinden op de navolgende link:
-          Nederlands: https://www.troostwijkauctions.com/nl/pier-of-scheveningen/01-17958/
-          Engels: https://www.troostwijkauctions.com/uk/pier-of-scheveningen/01-17958/


In Data Room 2 worden de detailgegevens over de Pier verstrekt en worden de uitgebreide veilingvoorwaarden beschreven. Om toegang te krijgen tot Data Room 2 dient u een e-mail te sturen (…) en een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen die u na het versturen van deze e-mail krijgt toegezonden. Alleen serieuze geïnteresseerden in de aankoop van de Pier krijgen mijn toestemming voor toegang tot Data Room 2.

In Data Room 2 bevinden zich onder meer de onderhoudsinformatie, milieu-informatie, de brief van de Gemeente over de diverse mogelijkheden en de
-vrijblijvend- financieel doorgerekende ontwikkelingsscenario’s. Met name dit laatste zal U kunnen helpen bij het formuleren van Uw bod. Voorts dient U erop de letten dat de Pier niet vrij van huur wordt geveild, maar dat de curator een aanvang heeft gemaakt met de ontruimingsprocedures. Die procesposities worden overgedragen. 


Als u daadwerkelijk wilt gaan bieden op de veiling dient u voorafgaand aan de veiling een waarborgsom te storten of een bankgarantie te stellen. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u zien op de website van Troostwijk via bovenstaande links.
In de eerste weken van augustus wordt een persconferentie georganiseerd waar met name de financieel doorgerekende ontwikkelingsscenario’s aan de orde zullen komen. Deze geven -vrijblijvend- een aardig idee van wat er mogelijk is met de Pier.'


Deel dit artikel: