Budgetketen easyHotel wil filiaal op Scheveningse Pier

DEN HAAG - EasyHotel wil een hotel openen op de Pier van Scheveningen. Dat gaat de budgetketen maandag officieel bekendmaken. Het bedrijf zoekt partners om dit mogelijk te maken.

De Pier van Scheveningen staat al enige tijd in de verkoop. Op 24 september is er een veiling gepland. In de afgelopen dagen ontstond juist over die veiling opwinding, omdat curator Udink van de Pier de namen van veel gegadigden per abuis openbaar maakte.

EasyHotel wil in navolging van haar vestigingen in Amsterdam, Den Haag en straks Rotterdam meedoen in die race en een budgethotel openen op die Scheveningse Pier. Masterfranchisenemer Danzep BV hoopt dat zij door de nieuwe koper van de Pier wordt benaderd voor een partnership. EasyHotel staat erom bekend leegstaande kantoorpanden te transformeren tot een budgethotel. Deze formule wil de hotelketen ook op de Pier toepassen. De prijsstunter verwacht hiermee Scheveningen in één keer internationaal op de kaart te kunnen zetten, omdat het bedrijf met negentien vestigingen over de hele wereld bekendheid geniet en kan rekenen op een trouwe schare (zaken)reizigers.

'Positief effect voor lokale ondernemers'

'We hopen dat de partij die de Pier koopt ons als masterfranchisenemer benadert voor een partnership. Het is een tragedie dat dit icoon er nu zo bij staat. De Pier is een unieke locatie voor een hotel en leent zich uitstekend voor het EasyHotel-concept', aldus Dan Metcalfe, masterfranchisenemer van Easyhotel Benelux.

De ervaring leert, stelt de onderneming, dat de vestiging van een EasyHotel zorgt voor positieve spin-off voor lokale ondernemers. Een vestiging van het budgethotel op de Pier zal naar verwachting een positief effect hebben voor de strandpaviljoens en de boulevardondernemers in Scheveningen, zo beweert de keten.

DanZep Hotels, masterfranchisehouder voor Easyhotel Benelux, heeft nu twee vestigingen in Nederland, in Amsterdam en Den Haag. Dit najaar opent de vestiging in Rotterdam haar deuren.

Reacties

Bij Omroep West komen veel reacties binnen op het nieuws dat er plannen zijn voor een hotel op de Pier. Onder de bezoekers van de website is steun voor een hotel op de Pier. Maar er wordt ook getwijfeld aan de haalbaarheid van de plannen. Zo wilde de vorige eigenaar Van der Valk ook al een hotel bouwen, maar dat is nooit gelukt. Verder zijn er opmerkingen over problemen bij het parkeren. Een enkeling heeft een ander idee: op de Pier zou een groot Eroscentrum moeten komen.

Deel dit artikel: