'Vuurwerkfestival Scheveningen grootser dan ooit'

DEN HAAG - Het Internationaal Vuurwerkfestival op Scheveningen wordt grootser dan ooit. Bij de 34ste editie, gehouden in de weekenden van 16 en 17 en 23 en 24 augustus, wordt 25 procent meer vuurwerk afgestoken dan de afgelopen jaren. Dat meldt de organisatie.

Nieuw is ook dat het vuurwerkfestival vier dagen in twee weekenden wordt gehouden, voorheen was dat drie dagen in twee weekenden. In totaal doen acht landen mee aan het festijn dat 250.000 euro kost. Dat bedrag wordt voor een belangrijk deel opgebracht door de gemeente en ondernemers.
 
Behalve een vakjury, is er voor het eerst ook een publieksjury. ‘Iedereen kan via Facebook en andere sociale media een stem uitbrengen voor het land dat het mooiste vuurwerk biedt’, aldus voorzitter Bjorn van Dijl van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

Vanaf ponton in zee

De organisatie had de curator van de Pier gevraagd om vuurwerk van dat Scheveningse boegbeeld af te laten steken, maar de curator durfde zo’n actie niet aan. Daarom is er voor gekozen het vuurwerk vanaf een ponton in zee af te steken.

Volgens Dijl was het niet gemakkelijk om de 250.000 euro bij elkaar te schrapen. ‘Aan de andere kant zie je door de crisis meer saamhorigheid onder de ondernemers. Er is meer behoefte om samen te werken. Veel ondernemers balen er ook van dat Scheveningen de laatste tijd negatief in de publiciteit is door het gedoe rond de Pier en het Kurhaus dat slecht zou lopen. Even iets positiefs kunnen we wel gebruiken’.

Deel dit artikel: