Vakantie lekker, maar ja….. die inpakstress.

REGIO - Voor veel mensen begint komende vrijdag de vakantie. Hoewel vakantie bedoeld is om te ontspannen ervaren veel mensen toch juist voor vertrek veel stress. Bij een rondvraag op de redactie van Omroep West naar de beste inpaktips lijkt er een duidelijk verschil tussen de mannen en de vrouwen.
De meeste mannen proppen hun spullen gewoon in een koffer. Ook laten veel mannen deze klus aan hun echtgenote over. Dat leidt tegelijkertijd weer tot onbegrip. ‘Waarom heeft mijn dochter drie badpakken nodig, één is toch wel genoeg’ verzucht een jonge vader. 
‘Rol alles op’, wordt geroepen, dan kan je veel meer meenemen. Maar de collega die ook haar reisstrijkijzer inpakt kijkt bedenkelijk bij deze tip.’ Dan sta ik de eerste avond weer alles te strijken.’

Paklijst

Sommige collega’s hebben een week van tevoren al een koffer klaarliggen die ze telkens met een klein beetje vullen. En veel mensen werken met een paklijst. Op internet zijn hier veel voorbeelden van te vinden.  ‘Ik hang altijd paklijsten op de kamers van de kinderen, dan kunnen ze het zelf inpakken en mogen ze niet klagen dat er iets vergeten is’, aldus een efficiënte collega.
En als je die ontspanning die je op vakantie wil nou al gebruikt bij het inpakken. Het is een kwestie van loslaten. Vergaat de wereld  als je twee dagen in dezelfde kleding rondloopt? De meeste van ons gaan niet in de rimboe op vakantie.

Geen internet

Tandpasta kan je overal bijkopen. Heb je echt zes laders nodig voor al je telefoons, E-book en I-pad. Misschien is een combilader handig om mee te nemen. Of je doet heel modern en gaat gewoon even los van internet.
Wat is er nou echt belangrijk om mee te nemen. Met een paspoort, pinpas en je medicijnen kom je een heel eind.
En er zijn altijd rigoureuze oplossingen voor teveel bagage. Collega en globetrotter Anita Janssen, auteur van Klimmen naar kruishoogte, liet tijdens een wandelvakantie van Sofia naar Istanbul een groot deel van haar bagage achter. ’Normaal wandelen we met zo’n 6 kilo. Maar voor deze vakantie hadden  we een wandelkar gekocht, daar kon 26 kilo bagage in. Veel te veel, bij de eerste stop hebben we een groot deel gewoon achtergelaten.’