Haagse PvdA wil besluit Spuiforum uitstellen tot na de zomer

DEN HAAG - De Haagse PvdA heeft meer tijd nodig om het alternatieve plan voor het Spuiforum te bestuderen. Daarom willen de sociaal-democraten het raadsbesluit over het Spuiforum uitstellen tot na de zomer.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering over het cultuurpaleis. De PvdA noemt de geringe steun uit de stad voor het Spuiforum zorgelijk. De partij wil daarom niet zonder meer instemmen met het cultuurpaleis.

Wel wil de PvdA-fractie donderdag alvast de 181 miljoen euro reserveren als signaal, 'om het belang van het Spuiforum te onderstepen'. D66 wil donderdag, in tegenstelling tot PvdA, wel besluit nemen over het Spuiforum.

De VVD heeft aangegeven dat er met de liberalen valt te praten over het onderzoeken van het alternatieve plan van Actiegroep Dooievaar 'als de PvdA deze tijd nodig heeft'. Maar de drie andere collegepartijen VVD, D66 en CDA willen donderdag wel een besluit nemen over het Spuiforum. Volgens wethouder Norder is het plan 'voldragen en klaar voor besluitvorming'.

Spuiforum moeilijk dossier voor PvdA

De PvdA heeft het moeilijk met het dossier-Spuiforum. Het plan werd in gang gezet door wethouders van die partij. Begin november vorig jaar stemde ook al bijna de hele fractie voor het principe-besluit. Alleen raadslid Gerard Verspuij was toen tegen.

Maar binnen de fractie van de Haagse PvdA neemt het verzet tegen de bouw van het nieuwe cultuurpaleis op het Spuiplein toe. Naast raadslid Gerard Verspuij spreekt nu ook Mustafa Okcuoglu zich openlijk uit tegen de bouw van het Spuiforum.

Vorige week maandag nam een meerderheid van de partij tijdens een extra ledenvergadering een motie aan die uitspreekt dat het Spuiforum er niet moet komen.

Deel dit artikel: