Onderzoek rond boerderij Haastrecht afgerond

Boerderij Alie Spruit
Boerderij Alie Spruit
REGIO - VLIST- Rond de boerderij in Haastrecht waar de afgelopen dagen gezocht is door de politie, zijn de hekken weggehaald. Volgens een woordvoerder zijn er sporen veiliggesteld die verder onderzocht worden. De politie opende na nieuwe aanwijzingen een oude zaak naar de verdwijning van Alie Spruit in 1988.
De politie verspreidde maandagavond huis-aan-huis in de buurt een brief met uitleg dat er onderzoek wordt gedaan in en rond de boerderij. Volgens de brief heeft het Openbaar Ministerie aanleiding gezien een onderzoek te starten nadat er bij de politie nieuwe informatie was binnengekomen over de vermissing.
De echtgenoot van de man van was lange tijd in beeld als verdachte in de zaak. Hij zou ruzie hebben gehad met zijn vrouw. Daarna zou zij zijn weggelopen. Volgens een neef van de man vertrok de vrouw na een woordenwisseling. ‘Ik geloof niet dat ze geslagen is. Waarover de woordenwisseling ging, weet ik niet’.
Een buurman laat weten dat de echtgenoot gek genoeg destijds er geen traan over liet over de vermissing. Een buurvrouw is minder scheutig met haar commentaar: ‘Ik hoorde vorige week al in het dorp dat de politie opnieuw onderzoek zou doen. Verder is het een privézaak’.