Inval politie regio Den Haag in kader neonazi-onderzoek

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft woensdagochtend een inval gedaan in het kader van een onderzoek naar neonazi's die bezig zouden zijn geweest een terroristische organisatie op te zetten. Waar de inval precies was, wil een woordvoerder niet zeggen.

Volgens Duitse media was de inval bij het Zuid-Hollandse huis van verdachte Jeroen B.. Er zijn woensdag ook invallen gedaan in gevangeniscellen, bedrijfsruimten en huizen in Duitsland en Zwitserland.

De neonazi's die de politie woensdag in het vizier had bij de in totaal elf huiszoekingen, zouden worden aangevoerd door de Zwitserse neonazi's Robert S. en Sebastian N.. Zij zitten gevangen in hun vaderland en hun cellen werden woensdag doorzocht, evenals die van van hun 'geloofsgenoot' Roberto K.

Gecodeerde telecommunicatie

Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht. Volgens het Duitse blad Der Spiegel verloopt alles moeizaam omdat de onderzoekers er nog niet in geslaagd zijn bewijsmateriaal te putten uit de gecodeerde telecommunicatie van de verdachten. Concrete plannen voor bijvoorbeeld het plegen van aanslagen zijn ook nog niet gevonden.

Politieke systeem Bondsrepubliek aanvallen

Justitie vermoedt dat de groep, samen met nog onbekende medeplichtigen, het politieke systeem van de Bondsrepubliek met geweld wilde aanvallen.

Deel dit artikel: