Onrust om zendmast Roeleveenseweg in Den Haag

DEN HAAG - Bewoners van de Roeleveenseweg in de Haagse wijk Leidschenveen zijn erg ongerust over twee zendmasten die binnenkort achter hun huis geplaatst worden.
Het gaat om twee radiomasten van de hindoestaanse radiozender Vahon. De masten staan nu nog bij Stompwijk, maar daar moeten ze weg van de Raad van State. Ze zouden het uitzicht verstoren.
Den Haag heeft het radiostation toestemming gegeven de masten bij de Roeleveenseweg te plaatsen. Tot dinsdag wisten de bewoners nog van niks. 'Ik heb er vannacht niet van kunnen slapen, hoe kunnen ze dit verzinnen. Hierachter is een natuurgebied, en dan zetten ze daar twee zendmasten van 27 meter hoog neer.' zegt omwonende Ruud Hoogendijk. Zijn buren Leen Snijders en Hendrik Jonkers vallen hem bij: 'Helemaal belachelijk, kunnen we niet accepteren als buurt.'

Ophef

Fred Kartaram van Vahon Hindustani Radio baalt van de ophef. 'Tegenwoordig is het ondenkbaar dat je uit huis gaat en nergens een zendmast tegenkomt. Dat ding is maar dertig centimeter breed en 25 meter hoog. That's it!' Het radiostation wil in gesprek met bewoners om zo tot een oplossing te komen.
De bewoners kondigen aan alle middelen die ze hebben in te zetten om de plaatsing tegen te houden. 'We gaan protesteren, bezwaarschriften indienen, alles wat we hebben,' zegt Hoogendijk.