Den Haag op zoek naar sperma bij bestrijding Chinese massagesalons

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat de overlast van Chinese massagesalons harder bestrijden. Het toezicht op illegale prostitutie wordt verscherpt. Zo gaat het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) voortaan ook mee bij controles.

Het Haags Economisch Interventie Team werkte al samen met de politie, de Belastingdienst en de Inspectie SZW en krijgt nu ook ondersteuning van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het NFI gaat in de massagesalons op zoek naar spermaresten en kan vaststellen of deze sporen van meerdere mannen afkomstig zijn. Als er sprake is van illegale prostitutie zal de gemeente de massagesalon sluiten voor zes maanden.

Vier salons

Volgens burgemeester Jozias van Aartsen heeft het interventieteam op deze manier al vier salons bezocht: drie in Laak en één in het Zeeheldenkwartier. In alle salons werden biologische sporen aangetroffen. Eén salon wordt binnenkort gesloten. Voor de andere drie is het wachten op het NFI-rapport.

Den Haag gaat ook controleren op illegale werknemers in de Chinese massagesalons in de stad. De aanwezigheid van illegale werknemers kan wijzen op mensenhandel of uitbuiting. Verder stelt Van Aartsen dat het huidige aantal van 45 massagesalons niet mag stijgen. In de bestemmingsplannen wordt de vestiging van een nieuwe salon verboden. 

Deel dit artikel: