Kittenkiller hoort volgende week of hij langer vast blijft zitten

Doodgeslagen poesjes kittens
Doodgeslagen poesjes kittens
DEN HAAG - De 44-jarige Hagenaar Arnold den H., die ervan wordt verdacht zeker vijf kittens te hebben gedood, moet volgende week naar de raadkamer. Dan beslist de rechter of de dierenbeul langer mag worden vastgehouden. De man zit sinds vorige week maandag vast.
De man uit het Haagse Regentessekwartier vond zijn prooien via 'gratis af te halen'-advertenties op Marktplaats. Eenmaal thuis schopte hij de beestjes dood. Het doden van de dieren gaf hem naar eigen zeggen een 'goed gevoel'.

Uit frustratie

De dierenpolitie kwam de man op het spoor nadat de verdachte een kittenaanbieder mailde dat het niet goed ging met de kittens en hij ze 'wel af zou maken'.
Agenten arresteerden de dierenbeul maandag in zijn huis, dat ernstig vervuild was. In zijn woning lagen twee dode kittens, een dode poes en één zwaargewonde kitten. De verdachte heeft bekend vijf diertjes uit frustratie te hebben omgebracht.

Verbod

Het martelen van de diertjes riep veel geschokte reacties op. Marktplaats noemde het nieuws 'verschrikkelijk' en gaat mensen voortaan nog nadrukkelijker wijzen op dierenwelzijn, bij het verhandelen van dieren.  
De Partij voor de Dieren wil een verbod op het verhandelen van dieren via internet.