Hittegolf op komst, of toch niet?

Hittegolf
Hittegolf
REGIO - De weerbureaus durven er voorzichtig over te speculeren: de kans op een hittegolf neemt toe. WeerOnline en Piet Paulusma stellen donderdag dat een hittegolf er vanaf zondag best inzit.
Omroep West weerman Huub Mizee houdt nog een slag om de arm. 'Het is nog te vroeg om een voorspelling te doen. Ik kan hooguit tot dinsdag kijken. En een landelijke hittegolf hoeft nog geen hittegolf in onze regio te betekenen.'
Voor een hittegolf gelden namelijk de maximumtemperaturen gemeten in De Bilt. Nodig zijn ten minste vijf aaneengesloten zomerse dagen (boven de 25 graden), waarvan er drie tropisch moeten zijn (boven de 30 graden).

Eerste hittegolf sinds 2006

Weeronline voorspelt voor zondag tot en met donderdag elke dag een temperatuur rond de 29-31 graden, met weinig bewolking en veel zon. Een landelijke hittegolf zou de eerste zijn sinds 2006.
'Ook ik ga er vanuit dat het vanaf zondag in onze regio merkbaar warmer zal worden', aldus Mizee. 'De wind wordt oostelijk en zal nog warmere lucht aanvoeren. Bij veel zon kan het zondag een graad of 28 worden, maandag en dinsdag plaatselijk 30.'
En dat alles terwijl vrijdag de schoolvakanties in Zuid-Holland echt beginnen.