Haagse ex-PvdA'er licht zijn besluit toe

Voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu
Voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu
DEN HAAG - Het voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu is niet tegen het Haagse cultuurpaleis, maar wel tegen de manier waarop het besluit donderdag genomen gaat worden. Dat zei hij aan het begin van de gemeenteraadsvergadering over het cultuurpaleis. Hij wilde zijn besluit om uit de PvdA-fractie te stappen uitleggen aan de gemeenteraad.
Afgelopen dinsdagavond besloot Okcuoglu de fractie te verlaten. Hij is het er niet mee eens dat de PvdA donderdagavond 181 miljoen euro wil verstrekken voor de bouw van een nieuw cultureel complex, terwijl nog niet duidelijk is hoe dat gebouw eruit komt te zien. Het college laat eerst een alternatief renovatieplan onderzoeken.
Volgens Okcuoglu heeft PvdA-raadslid Jos de Jong zich niet aan de afspraken gehouden die in de fractie zijn gemaakt. Okcuoglu zei het verder niet gepast te vinden om miljoenen uit te geven, terwijl er armoede is in de stad en er ,,rijen bij de Voedselbank staan''. Hij vroeg zich af waarom het Spuiforum juist in deze tijd zo urgent is. ,,De financiële situatie van Hagenaars is veel urgenter.''