PvdD draait pirouette in debat over cultuurpaleis

DEN HAAG - De Partij voor de Dieren had een verwarrende rol in het debat van de gemeenteraad over het Haagse cultuurpaleis. De partij veranderde van tegenstander van het plan, in een voorstander, en vervolgens draaide de PvdD weer terug in het standje ‘tegen’.
De PvdD is altijd fel tegenstander geweest van het nieuwbouwplan. Op 3 juli stuurde fractievoorzitter Marieke de Groot nog een Twitterbericht waarin ze het Spuiforum een veel te duur gedrocht noemde dat het college op een onzorgvuldige manier erdoor heen wil drukken.
Maar in de vergadering verklaarde fractievoorzitter Marieke de Groot, tot woede van de andere oppositiepartijen plotseling van mening te zijn veranderd. Daardoor zou de PvdD de enige oppositiepartij zijn die het voorstel voor het cultuurpaleis zou steunen. Maar bij de uiteindelijke stemming bleek ze toch tegen te zijn.

'Wij houden vast aan idealen'

De Groot zegt dat ze met haar actie wilde laten zien wat het college doet door beloftes niet waar te maken. ‘Het is ongelooflijk hoe er telkens beloftes worden gedaan die niet worden nagekomen. Wij houden tenminste vast aan onze idealen.’
Het voorstel voor een cultureel complex voor het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium of het Nederlands Danstheater op het Spuiplein werd met 23 tegen 21 stemmen aangenomen.