Verdachte gewelddadige overval Nunspeet opgepakt in Delft

DELFT - In Delft is woensdag een man opgepakt die verdacht wordt van een gewelddadige overval op een echtpaar in Nunspeet. Bij de aanhouding werd een arrestatieteam ingezet, omdat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk.
De verdachte is één van de drie mannen die zijn opgepakt voor de overval in de Gelderse plaats. Het drietal drong in de nacht van 5 op 6 juli het huis van van het echtpaar binnen. Zij bedreigden het stel met een vuurwapen en gingen er vervolgens met geld en sieraden vandoor.
De politie was door een tip van een getuige snel ter plaatse en zette de achtervolging in. Niet veel later werd een 27-jarige verdachte opgepakt in een tuin in Epe. De twee andere overvallers wisten toen nog te ontkomen.

Aanhouding in Arnhem

De politie kwam de twee snel weer op het spoor. Dit resulteerde dinsdag in de aanhouding van een tweede verdachte in Arnhem. De derde verdachte werd dus woensdag opgepakt in Delft.
In het huis in Delft werd door de politie ook een hennepdrogerij aangetroffen. Er werd zo'n 30 kilo henneptoppen in beslaggenomen.