Topzeilers op Scheveningen voor WK

Mandy Mulder zeilboot
Mandy Mulder zeilboot
DEN HAAG - De wereldtop van het catamaranzeilen komt dit weekend naar Den Haag. Zondag 21 juli begint daar het wereldkampioenschap Nacra 17. Het WK duurt tot en met zaterdag 27 juli. Nacra 17 is een nieuwe zeildiscipline. In deze discipline wordt ook gevaren tijdens de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro.
Voor Nederland verschijnen tijdens het WK drie Delta Lloyd-kernploegteams aan de start. Het gaat om de duo's Mandy Mulder/Thijs Visser, Renee Groeneveld/Karel Begemann en Elke Delnooz/Coen de Koning. Mulder en Visser schreven eerder dit seizoen de ISAF-wereldbekerwedstrijd van Mallorca op hun naam. Groeneveld en Begemann eindigden daar als tweede en wisten brons te winnen tijdens de Delta Lloyd Regatta.

Toppers

Grote namen die meedoen aan de wedstrijd zijn Thomas Zajac en Tanje Chiara Frank uit Oostenrijk. Zij zijn de aanvoerders van de wereldranglijst. Verder maken onder andere de Fransen Moana Vaireaux en Manon Audinet en de Zweden Tim Shuwalow en Hanna Klinga hun opwachting.

Geen toeval

Dat het eerste wereldkampioenschap Nacra 17 in Scheveningen plaatsvindt, is geen toeval. Daar is namelijk het Nacra Sailing International gevestigd. Dat bedrijf ontwierp de Nacra 17-zeilboot.