Zoetermeerse Kylie redt twee honden uit snikhete auto

ZOETERMEER - Ze is heel erg opgelucht dat ze heeft ingegrepen. Kylie van Andel had dondermiddag een lange wandeling met haar eigen hond Yindi gemaakt langs het hondenstrand van recreatiegebied Noord Aa in Zoetermeer. Bij terugkomst op de parkeerplaats trof ze twee honden in een snikhete auto aan.
De honden in de auto waren volgens Kylie  ‘onwijs aan het hijgen en piepen’ en hadden het duidelijk warm in de auto die in de volle zon stond. Ze besluit even te wachten op de eigenaar, maar als die na 5 minuten nog niet is komen opdagen, besluit ze in overleg met haar vader de politie te bellen.
Nadat de agenten geen contact krijgen met de eigenaar van de auto, besluiten ze samen met medewerkers van de dierenambulance om een ruit in te slaan.

'Hartverscheurend om te zien'

‘Het was echt hartverscheurend om dit te zien en mee te maken’, aldus Kylie, ‘de honden waren best wel bang, ze waren heel heet en helemaal van slag nadat ze uit de auto gered waren’ .  Direct na hun redding kregen de honden water van de medewerkers van de Dierenambulance. Kylie: ’Het is gelukkig goed afgelopen, het is echt een hele opluchting’

De  honden hebben zeker een uur in de snikhete auto. Direct na het bevrijden van de honden wordt de temperatuur in de wagen gemeten, en blijkt die te zijn opgelopen tot boven de 55 graden. Kylie roept hondeneigenaren dan ook op met dit mooie weer op te letten als ze hun hond in de auto meenemen. ‘Laat de hond niet alleen in de auto en neem altijd een bakje water mee’ is het advies van Kylie.

Geen kwade opzet

Volgens de Dierenambulance Zoetermeer gaat het met de honden prima. Ze zijn weer terug bij hun baasje. Die was gaan zwemmen met ze en had ze daarna in de auto gestopt. Maar bij dit type auto gaan als de deuren automatisch op slot. Toen bleken z’n sleutels en z’n telefoon in de auto te liggen. Daarop besloot de man naar huis te gaan lopen om een reservesleutel te halen. Er was dus geen kwade opzet in het spel, aldus een medewerker van de Dierenambulance.
Kylie maakte een filmpje van de redding, dat is te zien op Youtube.