Doorstart voor installatiebedrijf Verkaart in Wateringen

Verwarming
Verwarming
WESTLAND - Het installatiebedrijf De Verkaart Groep uit Wateringen maakt maandag een doorstart in afgeslankte vorm. Dat laat ondernemer Hans Verkaart weten aan Omroep West. Ongeveer 30 mensen verliezen hun baan.
Afgelopen week heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken over één van de bv’s van de onderneming. Dat faillissement treft de hele Verkaart groep, zo zegt Hans Verkaart.
Het bedrijf is in de problemen gekomen door de economische crisis. Verkaart krijgt veel opdrachten uit de bouw waarmee het momenteel zeer slecht gaat. Slechts 105 van de 135 mensen kunnen na de doorstart voor het bedrijf blijven werken. ‘Het is verschrikkelijk om tegen mensen te moeten zeggen dat er voor hen geen werk meer is', zegt Verkaart.

Hulp aan Kenia blijft

Verkaart is ook bekend vanwege maatschappelijke activiteiten zoals hulp aan Kenia. Hij wil daarmee doorgaan. Verder benadrukt de ondernemer dat de dienstverlening aan clienten niet in gevaar komt. Alle afgesproken projecten voor opdrachtgevers gaan door, aldus Hans Verkaart.