Katwijkers aangehouden voor mishandeling meisje van 16

KATWIJK - De politie heeft vrijdagavond vijf jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Katwijk aangehouden. Ze hebben een 16-jarig meisje en een 26-jarige man mishandeld.
Het meisje zat vrijdagavond met vriendinnen op een bankje aan de Duindoornlaan. Ze vroeg aan een luidruchtige groep jongeren in de buurt of het wat rustiger kon, en kreeg daarop een harde klap in haar gezicht van een van de jongens. Het meisje vluchtte weg.
Ze ontmoette haar vriend en een 26-jarige Katwijker op de Parklaan. De groep jongeren kwam er ook aan. De twee groepen sloegen aan het bekvechten en een aantal jongens sloegen en schopten de 26-jarige man, ook toen hij inmiddels op de grond lag. Ze sloegen op de vlucht toen beveiligers van Arriva en de politie eraan kwamen. Het slachtoffer liep diverse schrammen, een bult op zijn hoofd en pijn over zijn gehele lichaam op.

Aanhoudingen

De politie hield drie jongens aan op het Westpad. Twee zijn door hun ouders naar het politiebureau gebracht en daar aangehouden. De politie weet nog niet wie de laatste twee jongens in de groep zijn.