Eis: Werkstraf en voorwaardelijke celstraf doodrijder Donnie (13)

Donnie Rog
Donnie Rog
DEN HAAG - Tegen de man die vorig jaar juli Donnie Rog doodreed op de Scheveningse Van Boetzelaerlaan is een maximale werkstraf van 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De officier van justitie eiste ook een proeftijd van twee jaar en drie jaar rijontzegging.
De 13-jarige jongen werd in juli 2012 aangereden toen hij de Van Boetzelaerlaan wilde oversteken. Na de aanrijding reed de 21-jarige Bulgaarse automobilist door. Hij gaf zichzelf later aan op het politiebureau.
Donnie werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij een dag later.
Noot van de redactie: Beste lezer van omroepwest.nl, hoewel wij de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, heeft de redactie besloten de reactiemogelijkheid bij dit bericht te sluiten. We begrijpen dat deze zaak erg gevoelig ligt en veel emoties met zich meebrengt, maar constateren tegelijkertijd dat de discussie geregeld zo hoog oploopt dat onze huisregels worden overtreden.  Mede in overleg met de ouders van Donnie Rog is daarom dit besluit genomen. Wij hopen dat je dit kunt respecteren.