'Moordbende ook actief in Zoetermeer'

ZOETERMEER - De bende die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao, zou ook actief zijn in Nederland, waaronder in Zoetermeer. Dat meldt het NRC Handelsblad. Het zou gaan om de straatbende No Limit Soldiers (NLS).
De 26-jarige moordverdachte Luigi Lorenzo F. (bijgenaamd 'Pretu') werd vorige maand opgepakt in een parkeergarage in Zoetermeer. Volgens het Openbaar Ministerie op het Antilliaanse eiland heeft hij zijn 30-jarige overbuurman om het leven gebracht.
Die overbuurman, Raul Martinez, werd op zijn beurt verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels. De partijleider van Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk), werd op zondag 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen op Curaçao.

'Politici wisten ervan'

Enkele politici op Curaçao waren op de hoogte van het plan om Wiels te vermoorden. Het onderzoek naar de moord heeft sterke aanwijzingen daarvoor opgeleverd, bevestigen betrokkenen bij het onderzoek maandag in NRC.
De bronnen willen de namen van de politici niet noemen. De voorkennis betekent niet dat deze politici opdrachtgever van de moord waren, benadrukken ze.
Langer vast
De rechter-commissaris besloot eind juni dat ‘Pretu' in ieder geval nog 60 dagen langer vast moet blijven zitten. Volgens Curaçaose media is Raul Martinez mogelijk omgebracht, om de moord op Helmin Wiels te verhullen.