'Doodrijder van Donnie Rog moet de gevangenis in'

DEN HAAG - De doodrijder van Donnie Rog moet de gevangenis in. Als dat wettelijk niet kan dan moet de wet worden aangepast. Dat vindt de Vereniging Verkeersslachtoffers.

De man die verantwoordelijk is voor voor het dodelijk ongeluk van een jaar geleden in Den Haag krijgt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft geen gevangenisstraf. De eis van justitie is de maximale taakstraf van 240 uur, vier maanden voorwaardelijk en ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar.

Deze eis leidde tot zeer emotionele reacties en tot een vechtpartij in de rechtszaal. Het OM gaat er vanuit dat er geen opzet in het spel is. De Vereniging Verkeersslachtoffers ziet wel opzet omdat er te hard gereden is.

Geen verschil met ongeluk Fred Winkel

Bestuurslid Rob van de Moosdijk ziet geen verschil tussen het dodelijk ongeluk van Donnie en het verongelukken van Fred Winkel vorig jaar in de Haagse Weimarstraat.

Fred Winkel werd aangereden door een automobilst die meer dan 100 kilometer per uur reed. De dader kreeg vier jaar cel. 'De wet staat blijkbaar willekeur toe en dus moet de wet veranderd worden.'

Deel dit artikel: