Doodrijder Donnie Rog doodsbang na bedreigingen

DEN HAAG - De Bulgaar die verdacht wordt van het doodrijden van de 13-jarige Donnie Rog in Den Haag, slaapt voorlopig niet meer thuis. Dat zegt zijn advocate. Maandag liep de behandeling van de rechtszaak uit op een vechtpartij, waarbij de verdachte werd bedreigd en geslagen.

'Ik weet waar je woont en ik maak je af', schreeuwden de nabestaanden van Donnie Rog tegen de 21-jarige Bulgaar. Nadat de officier van justitie de eis had uitgesproken, sloeg de vlam in de pan. Zo'n 70 man publiek vloog de verdachte aan. Hij kreeg rake klappen en werd doodsbang afgevoerd door bewakers.

Slaapt niet thuis

'Mijn cliënt is heel erg bang. Zijn adres is bekend bij de vechtersbazen, dus hij durft niet meer thuis te slapen. Voorlopig woont hij ergens anders,' zegt de advocate van Milen Y., die in juli vorig jaar de 13-jarige jongen schepte. Donnie overleed een dag later in het ziekenhuis.

De politie houdt volgens de advocate een oogje in 't zeil bij het huis van de verdachte in de Haagse wijk Transvaal. Hij woont daar met zijn moeder en broer. 'Ook die zijn heel angstig,' zegt de advocate.

Aangifte

De 21-jarige Bulgaar wil rust en hoopt dat de zaak snel wordt afgewikkeld. 'Daarom denk ik niet dat hij aangifte wil doen van bedreiging of mishandeling vanwege de vechtpartij', zegt de advocate. 'Hij wil geen olie op het vuur gooien.'

Een definitieve beslising over een eventuele aangifte tegen de nabestaanden van Donnie Rog neemt de verdachte deze week. 'Dat het maandag zo mis ging, kwam toch door een foute inschatting van de rechtbank. Ik heb voor de zitting nog met de bewaking gesproken over de veiligheid. Misschien hadden al die mensen niet in de zaal moeten zitten', zegt de advocate.

 

Deel dit artikel: