Ouders Donnie Rog: 'Geen spijt van vechtpartij' (MET VIDEO)

DEN HAAG - De ouders van Donnie Rog hebben geen spijt van de vechtpartij gisteren in de Haagse rechtbank. 'Ik zou het zo weer doen', zegt Anton Rog.

De man die hun 13-jarige zoon Donnie vorig jaar doodreed, stond maandag voor de rechter. De vader van het slachtoffer vloog de verdachte aan nadat de eis was uitgesproken, en een groot deel van het publiek volgde. Ook werd er met stoelen gegooid. Anton Rog zegt dat hij het morgen weer zou doen. 'Het maakt niet uit wat mensen van ons denken, we hebben justitie nu hopelijk wakker geschud.' De strafeis tegen de verdachte is een werkstraf van 240 uur en dat vinden de nabestaanden van Donnie Rog veel te laag.

Kijk hieronder naar het hele interview met de ouders van Donnie.

De Bulgaar die hun 13-jarige zoon Donnie vorig jaar doodreed, stond maandag voor de rechter. Anton Rog, de vader van het slachtoffer vloog de verdachte aan nadat de eis was uitgesproken, en een groot deel van het publiek volgde..

Ook werd er met stoelen gegooid en de Bulgaarse verdachte kreeg rake klappen. Anton Rog zegt dat hij het morgen weer zou doen. 'Het maakt niet uit wat mensen van ons denken, we hebben justitie nu hopelijk wakker geschud.'

Eis veel laag

De eis tegen de verdachte is een werkstraf van 240 uur en dat vinden de nabestaanden van Donnie Rog veel te laag. 'Je weet wel dat straffen in Nederland belachelijk laag zijn, maar dit slaat alles. Toen sloegen bij mij de stoppen door. Helemaal toen de advocate van de verdachte zei dat de bestuurder zo'n spijt heeft,' zegt Anton Rog.

De verdachte kreeg rake klappen en ging huilend de zaal uit. Familie van Donnie riep: 'We weten nu waar je woont, je gaat eraan!' De verdachte is ondergedoken. 'Laat hem maar bang zijn', zegt Miranda Rog, de moeder van Donnie.

Nog niet klaar

Op 2 augustus is de uitspraak in de zaak. 'Wij gaan niet, wat moeten we daar halen? Horen dat hij 200 uur werkstraf krijgt, in plaats van 240 uur?' Maar de ouders van Donnie laten het er niet bij zitten.

'Ik ga het dossier opvragen en opnieuw aan de bel bij justitie', zegt Miranda Rog. 'Ik ga door totdat er gerechtigheid is, mijn zoon ligt niet voor niets onder een marmeren plaat.'

Het interview is door technische problemen momenteel niet beschikbaar. Excuses voor het ongemak. In de loop van woensdagmiddag hopen we de video weer online te plaatsen.

 

Noot van de redactie: Beste lezer van omroepwest.nl, hoewel wij de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, heeft de redactie besloten de reactiemogelijkheid bij dit bericht te sluiten. We begrijpen dat deze zaak erg gevoelig ligt en veel emoties met zich meebrengt, maar constateren tegelijkertijd dat de discussie geregeld zo hoog oploopt dat onze huisregels worden overtreden.  Mede in overleg met de ouders van Donnie Rog is daarom dit besluit genomen. Wij hopen dat je dit kunt respecteren.

 

Deel dit artikel: