'Aan moord gelinkte straatbende telt 80 leden in Zoetermeer'

ZOETERMEER - De straatbende die wordt gelinkt aan de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao, telt zo’n 80 leden in Zoetermeer. Volgens crimesite Camilleri zitten de aanhangers van de No Limit Soldiers (NLS) in de wijk Palenstein.
Maandag meldde NRC Handelsblad, op basis van bronnen binnen de politie, dat de bende verantwoordelijk wordt gehouden voor het liquideren van de politicus op Curaçao. Wie daarvoor opdracht zou hebben gegeven wordt niet gezegd.
De bende, die 'onder geen beding met de politie of de pers praat', verklaart bij hoge uitzondering tegenover Camilleri: 'No Limit Soldiers krijgt de schuld van een aantal liquidaties, telkens maar weer, maar het is aan justitie om te bewijzen of iemand van ons daar daadwerkelijk bij betrokken is.'

'Hoge heren'

NLS noemt de beschuldigingen 'stemmingmakerij'. 'Wij realiseren ons maar al te goed dat No Limit Soldiers vanwege zijn stilzwijgen een makkelijke prooi vormt om de aandacht af te leiden, van wie er wel achter de moord op Helmin Wiels zitten. Dat zijn de hoge heren op het eiland, dat weet iedereen.'

Aanhouding in Zoetermeer

Vorige maand werd Luigi Lorenzo F., beter bekend als Pretu, opgepakt in een parkeergarage in Zoetermeer. Hij zou de 30-jarige Raul Martinez op gruwelijke wijze hebben vermoord. Die Martinez was verdachte in het onderzoek naar de liquidatie van Helmin Wiels.
Pretu werd op maandag 17 juni teruggevlogen naar Curaçao. Daar is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat de 26-jarige man in ieder geval 60 dagen langer vast blijft zitten. Een verzoek om zijn hechtenis te schorsen werd donderdag afgewezen.