Leidse corporatie geeft minima gratis vakantie in lege huizen

Fiets aan strand
Fiets aan strand
LEIDEN - Woningbouwvereniging Portaal die actief is in de regio Leiden, ontpopt zich tot reisbureau voor huurders met weinig geld.
Bij wijze van proef worden vijf gezinnen uit het Nijmeegse huurdersbestand voor een gratis vakantieweek in tijdelijk leegstaande huizen in Leiden ondergebracht. Het zijn mensen met kinderen die weinig geld hebben en daardoor niet op vakantie kunnen. Na afloop van de proef kijkt Portaal of ze met de service doorgaan.
Ook gevulde koelkast en fietsen
Portaal ziet mogelijkheden om de 'CentreParcsfunctie'van de woningbouwcorporatie uit te breiden. Maar de nieuwe service mag niet te veel tijd kosten. 'Vakantiebemiddeling is niet onze hoofdtaak', zegt een woordvoerder. De woningen zijn eenvoudig gemeubileerd en er wordt voor een gevulde koelkast en een bloemetje gezorgd. Verder kunnen de vakantiegangers gratis naar zwembaden in Leiden, krijgen ze een tegoedbon voor een supermarkt in de buurt en staan er twee fietsen voor ze klaar. De gemeente en ondernemers hebben die extraatjes ter beschikking gesteld. De eerste gasten zijn erg enthousiast: ze genieten van het mooie weer en zijn al op de fiets naar het strand geweest.