ADO wist wel degelijk van actie De Mos met miniatuurstadions

DEN HAAG - ADO Den Haag was wel op de hoogte dat Richard de Mos miniatuur stadions wilde kopen. Dat blijkt uit een emailwisseling tussen de fabrikant van de mini-stadions en ADO Den Haag, die in het bezit is van Omroep West.
Daaruit blijkt dat de marketingafdeling van ADO wist dat De Mos een grote hoeveelheid stadions wilde kopen. De fabrikant van de replica's heeft dit via een email aan de voetbalclub laten weten. 'Wij hebben ons nooit gerealiseerd dat dit voor zijn politieke partij was', laat ADO Den Haag weten. In de email is echter duidelijk te lezen dat De Mos de stadions via de website van zijn partij Groep De Mos wil verkopen.
Eerder liet ADO Den Haag weten dat zij niets wisten van de plannen van De Mos. De woordvoerder erkent dat de club niet scherp is geweest: 'Richard de Mos is fan van ADO, we zien hem hier vaak en dachten dat dit misschien een relatiegeschenk was', vertelt de woorvoerder van de voetbalclub.

Beter controleren in toekomst

De actie stoppen wordt nu lastig, denkt de Haagse voetbalclub: 'We kunnen dit niet terugdraaien. In het vervolg moeten we hier langer over nadenken en beter controleren we wat het doel is wanneer iemand grote partijen mini-stadions wil kopen.'