De Mos schenkt geld aan supportersvereniging ADO Den Haag

DEN HAAG - De supportersvereniging van ADO Den Haag kan op extra geld rekenen van Richard de Mos. Per ministadion, Kyocera en Zuiderpark, zal De Mos twee euro overmaken voor sfeerverhogende acties in het stadion.
'We zijn hier heel erg blij mee,' laat de supportersvereniging weten. 'We kunnen altijd extra geld gebruiken voor sfeeracties. Zeker nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.' Voor de supporters is het geen probleem dat het geld van een politieke partij is, voor de voetbalclub was dit wel een probleem.
Het oorspronkelijke idee was dat De Mos twee euro per verkocht stadion naar de club zou overmaken. ADO liet weten het geld niet aan te nemen, omdat zij niet gelinkt willen worden aan een politieke partij. De Mos is teleurgesteld door de houding van de club: 'Ik deed het met goede bedoelingen, maar als ze het niet willen respecteer ik dat.' Bovendien hij vindt het erg jammer dat ADO Den Haag aan Omroep West liet weten niets van zijn actie af te weten, terwijl hij wel goedkeuring van de club had.

Negatieve reacties

De Mos heeft woensdag al veel negatieve reacties op zijn plan ontvangen. 'Ik krijg mails van mensen die vinden dat ik over de rug van ADO geld probeer te verdienen.' Volgens hem is het tegenovergestelde aan de hand: 'Ik ben een groot ADO- fan. Ik dacht met deze actie mijn club een warm hart toe te dragen, omdat ze er financieel niet altijd goed voor staan', laat De Mos weten.