Robin Haase in finale ATP-tennistoernooi Gstaad

Robin Haase, ATP-toernooi in Gstaad
Robin Haase, ATP-toernooi in Gstaad
DEN HAAG - Robin Haase heeft zich zaterdag geplaatst voor de eindstrijd van het ATP-tennistoernooi in de Zwitserse stad Gstaad. De 26-jarige Hagenaar was in de halve finale na een spannende strijd te sterk voor de als vijfde geplaatste Spanjaard Feliciano López: 4-6, 6-1, 6-4.
Haase had op het Zwitserse gravel bepaald niet de gewenste start. De nummer 57 van de wereld kreeg in zijn eerste game al een breakpunt tegen dat hij niet wist weg te werken. Tegen de goed serverende Spanjaard bleek dat een duur foutje. Haase kreeg geen enkele kans om terug te breken en kwam op een 0-1 achterstand in sets.
In het tweede bedrijf slopen er meer fouten in het spel van de plotseling niet meer fit ogende Spanjaard. Haase wist de opslaggame van López tweemaal af te pakken en bracht de stand in evenwicht. Ook in de beslissende set ging de Hagenaar al vroeg door de service van de Spanjaard, waarna hij de voorsprong niet meer weggaf.
'Het was een zware wedstrijd, vooral in de eerste set had ik geen kans. Je wilt niet direct een break achter komen tegen een speler die zo goed kan serveren. Toch ben ik blijven aanklampen en nadat ik hem in de tweede set eindelijk had gebroken, had ik ook het initiatief', analyseerde Haase na afloop.

Derde finale

Het is voor Haase de derde ATP-finale in zijn carrière. Hij was de afgelopen twee jaar de beste op het gravel van Kitzbühel in Oostenrijk. In de finale in Gstaad moet Haase het opnemen tegen de Rus Michail Joezjni, die in twee sets te sterk was voor Victor Hanescu uit Roemenië: 6-3, 6-3. Joezjni was onlangs in de eerste ronde van Wimbledon nog in drie sets te sterk voor de Hagenaar.
'Ik weet hoe goed hij is. Ik heb viermaal tegen hem gespeeld en ook vier keer verloren. Ik zal mijn beste spel moeten spelen, hopelijk kan ik dan nu eens wel winnen', zei Haase.