Vermoedelijke basis ADO Den Haag komend seizoen

ADO Den Haag-OFI Kreta
ADO Den Haag-OFI Kreta
DEN HAAG - Aanstaande zaterdag start ADO Den Haag aan de eredivisie. PSV is op 3 augustus in Den Haag de eerste tegenstander. Een week voor het begin van het seizoen 2013-2014, lijkt het duidelijk welke basisopstelling trainer Maurice Steijn voor ogen heeft.
Gino Coutinho verdedigt evenals vorig seizoen het doel. De verdediging wordt gevormd door Dion Malone, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk en Aäron Meijers. Malone is de vervanger van Kenneth Omeruo. De Nigeriaan is teruggekeerd naar Chelsea. Meijers lijkt de eerste keuze als linksback. Hij miste zaterdag wel de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta. Meijers was lichtgeblesseerd en werd uit voorzorg aan de kant gehouden.
Danny Holla, Kevin Jansen en Ricky van Haaren staan op het middenveld. Holla is de aanvoerder van de groep. Jansen was vorig seizoen ook een vaste waarde bij ADO. Van Haaren is overgekomen van VVV Venlo. In de aanval staan vermoedelijk Jerson Cabral, Mike van Duinen en Ninos Gouriye. Cabral (FC Twente) en Gouriye (Heracles Almelo) moeten de naar FC Groningen vertrokken Tjaronn Chery en Charlton Vicento (PAS Giannina) doen vergeten.
Dico Koppers en Santi Kolk waren twee spelers die vorig seizoen ook veelvuldig in actie kwamen. Zij maken dit seizoen geen deel meer uit van de selectie van ADO Den Haag. De andere aanwinsten van ADO Den Haag Malcolm Esajas (MVV Maastricht), Michiel Kramer (FC Volendam), Mitchell Schet (FC Groningen) en Catalin Tira (Lazio Roma) lijken vooralsnog niet in aanmerking te komen voor een basisplaats.
Of Cabral al fit genoeg is om te starten tegen PSV, is onduidelijk. In ADO's laatste oefenwedstrijd, zaterdag tegen OFI Kreta, speelde Schet op de plek van Cabral.