Kort geding over aanbesteding stadhuis Westland

WESTLAND - Hudson Ventures BV heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Westland. Het bedrijf is het niet eens met de procedure rond de bouw van de gemeentehuizen. Het kort geding dient 25 september.
De gemeente Westland verkoopt voor de bouw van de gemeentehuizen grond aan de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC). De WOC verkoopt op haar beurt de grond mét de gebouwde gemeentehuizen weer terug aan de gemeente. Advocaat Frederik van Nouhuys laat weten dat zijn client Hudson Ventures BV zich benadeeld voelt, omdat zij ook gegadigd waren de gemeentehuizen te bouwen.
De gemeente zegt juist dat zij de werkzaamheden gunnen aan een bedrijf uit de regio. Hudson Ventures is van mening dat dit wettelijk gezien niet kan. Andere bedrijven kunnen nog tot 1 augustus een kort geding aanspannen als zij het ook niet met de gang van zaken eens zijn.

Soap

Al bijna tien jaar duurt de soap rond de gemeentehuizen in het Westland. In december vorig jaar werd besloten dat het Westland twee gemeentehuizen krijgt in Naaldwijk; Het publieks- en bestuurscentrum moet komen op de plek van de Rabobank aan de Verdilaan. De ambtenaren komen aan de Tiendweg. Beide panden zouden in 2016 klaar moeten zijn.