Inspecteur bewusteloos bij controle Westland

WESTLAND - Een vrouwelijke inspecteur van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zaterdagochtend aangevallen tijdens een controle in het Westland. Dit heeft het ministerie dinsdagmiddag bekend gemaakt. De plaats van het voorval wil het ministerie niet bekend maken.
De vrouw was met negen andere ambtenaren op een bloemenveld in het Westland aan het werk. Werknemers werd gevraagd zich te legitimeren. Eén van de werknemers wilde niet dat zijn gegevens werden genoteerd en ging de inspecteur te lijf. Een andere inspecteur kwam tussenbeide. Deze werd ook aangevallen en naar de grond gewerkt. De inspecteur raakte bewusteloos en liep een hoofdwond op, hij is naar het ziekenhuis gebracht. Twee broers van de geweldpleger belaagden vervolgens de ambtenaren die hun collega wilden ontzetten.
De politie heeft de geweldplegers aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en belemmering van de controle. De verdachten zijn intussen op vrije voeten. Zij moeten zich op 12 september verantwoorden op een zogeheten TOM-zitting van het Openbaar Ministerie (Taakstraf Openbaar Ministerie). Het OM zal hun waarschijnlijk een taakstraf en/of geldboete opleggen. Zijn de verdachten het hier niet mee eens, dan kunnen zij alsnog voor de rechter worden gedaagd.