Meer verdachten overval Gouda aangehouden

Aanhouding politie
Aanhouding politie
GOUDA - De politie heeft opnieuw een aantal mannen aangehouden in verband met een gewapende overval op een juwelier in Gouda in mei. De laatste werd dinsdag aangehouden in Breda en is overgebracht naar Gouda.
Kort na de overval waren al vier verdachten opgepakt. Ze zijn tussen de 17 en 19 jaar oud en komen uit Rucphen en Oudenbosch. De 5 verdachten die nu zijn aangehouden komen ook uit Brabant en zijn tussen de 14 en 30 jaar oud. Ze worden verdacht van het leveren van het vuurwapen, de pepperspray en de ploertendoder. Ook zouden ze de winkel en omgeving van tevoren hebben verkend.

Vuuwapens gevonden in woningen

Rechercheurs troffen bij huiszoekingen in Gouda en Breda meerdere vuurwapens aan. Ze hielden de hoofdbewoner van de woning aan. Dat bleek een vriend van één van de verdachten te zijn. Bij een huiszoeking in Breda vond de politie een nep-handgranaat.

Overval 21 mei

Bij de overval op de juwelier is geschoten, maar daarbij raakte niemand gewond. Wel moest een vrouw die tijdens de overval in de winkel was naar het ziekenhuis. Een van de overvallers had haar hard op het hoofd geslagen. 

Snelle aanhouding

Een getuige zag dat een aantal gemaskerde mannen in een auto stapte en wegreed. Een groot aantal politie-eenheden ging direct naar hen op zoek. Al na een paar minuten zagen ze de auto rijden. De vier inzittenden zijn toen via een speciale procedure uit de auto gepraat en aangehouden.