Engelse club probeerde ex-ADO-speler Tjaronn Chery voor Groningen weg te kapen

DEN HAAG - Een Engelse voetbalclub uit de Premier League probeerde kort voor de transfer van Tjaronn Chery van ADO Den Haag naar FC Groningen roet in het eten te gooien.
Chery vertrok op dinsdag 23 juli, na maanden van onderhandelen tussen ADO en FC Groningen, uiteindelijk voor 800.000 euro naar het hoge noorden. Het had weinig gescheeld of de transfer had niet doorgegaan. ADO Den Haag werd kort voor de transfer benaderd door een tussenpersoon van een Engelse club uit de Premier League. Deze man liet weten dat de betreffende club een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen euro voor Chery wilde betalen. ADO Den Haag had daar wel oren naar, maar hoorde vervolgens niets meer van de Engelsman.
ADO Den Haag liet Chery vervolgens op huurbasis naar Groningen vertrekken, maar heeft in het contract wel laten optekenen dat wanneer de betreffende Engelse club zich voor het sluiten van de transfermarkt (2 september) meldt en Chery koopt van FC Groningen het grootste gedeelte van de transfersom naar ADO gaat. Groningen ontvangt in dat geval een klein gedeelte van de transfersom.