Bejaarde winkeldievegge betrapt in Alphen

Politiewagens
Politiewagens
ALPHEN AAN DEN RIJN - Oplettend personeel van een supermarkt op de Herenhof in Alphen aan den Rijn heeft dinsdag een 74-jarige winkeldievegge betrapt. De vrouw liet de boodschappen één voor één vanuit haar winkelmandje in haar tas glijden. Bij de kassa rekende ze maar twee artikelen af.
Gevraagd naar de rest, bekende de bejaarde dievegge meteen. In haar tas zat voor 35 euro aan boodschappen. Ze bleek al eerder te zijn aangehouden voor winkeldiefstal.

Diefstal in warenhuis

Ook in een warenhuis aan de Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn was het raak. Daar zijn twee vrouwen van 32 en 34 jaar uit Rotterdam en een 35-jarige vrouw uit Lippenhuizen in Friesland opgepakt.
Beveiligers hadden gezien dat de vrouwen zich verdacht gedroegen en opvallend veel oogcontact met elkaar hadden. Op de Julianastraat kregen ze de vrouwen met behulp van de politie te pakken en bleek dat ze in een kinderbuggy een geprepareerde tas hadden verstopt met kleding ter waarde van 400 euro. De labels van het warenhuis zaten er nog aan.

Schadevergoeding

Winkeldiefstal is niet alleen erg frustrerend, het vergt ook nog eens veel tijd van de winkelier. Voor die ‘gestolen’ tijd kan de winkelier een schadevergoeding van 151 euro eisen van de winkeldief.