Paul van Gorcum vindt nieuwe stem Gargamel ‘acceptabel’

DEN HAAG - De bekende Noordwijkse acteur Paul van Gorcum houdt zich op de vlakte als het gaat om de prestaties van Tygo Gernandt als de stem van Gargamel in de nieuwe Smurfen-film.
Van Gorcum noemt zijn opvolger in het kijkradioprogramma Debby en haar Mannen acceptabel. 'Het is anders. Wat ik hoor is dat hij eigenlijk mij na heeft gesynchroniseerd.'

Drommels, drommels en nog eens... drommels

De inmiddels 79-jarige acteur Paul van Gorcum was in meer dan 800 afleveringen van De Smurfen de stem van de oude chagrijnige tovenaar Gargamel. Behalve de stem in vele tekenfilms als De Leeuwenkoning en De Berenboot boezemde Paul van Gorcum ook generaties kinderen angst in als De Baron in succesvolle kinderserie Bassie en Adriaan. Daarin werd hij vooral bekend door zijn uitspraak 'drommels, drommels en nog eens drommels.'

Nieuwe smurfenfilm

Sinds woensdag draait er een nieuwe  Smurfen-film in de bioscoop. De stem van Paul van Gorcum komt hier niet in voor. Vlak voor het verschijnen van de film kreeg Van Gorcum van de filmproducent te horen dat de voorkeur uitging naar een jongere stem. De keuze viel uiteindelijk op acteur Tygo Gernandt. Van Gorcum vindt dit opmerkelijk aangezien Gargamel in de tekenfilm duidelijk een oudere, kalende man is. Bij het feit dat zij voor een andere stemacteur hebben gekozen, kan Van Gorcum zich wel neerleggen.

'Gediskwalificeerd'

Wat hem wel dwars zit, is dat hij geen uitnodiging voor de prèmiere van Smurfen 2 heeft ontvangen. 'Tot mijn grote teleurstelling heeft men de onbeleefdheid gehad om mij niet uit te nodigen bij de première van de speelfilm. Dan heb je het gevoel dat je gediskwalificeerd bent en het misschien niet goed hebt gedaan.' Gelukkig had West-presentatrice Debby Roukens nog wel twee vrijkaartjes voor Paul van Gorcum over.