Moeder Anass start eigen onderzoek

Zoekactie Anass
Zoekactie Anass
WASSENAAR - De moeder van Anass Aouragh laat zelf een contra-expertise uitvoeren na het onderzoek van justitie naar de dood van haar zoon. De 13-jarige Anass heeft volgens het Openbaar Ministerie zelfmoord gepleegd. Zijn moeder twijfelt daaraan, maar een aangifte was geen aanleiding tot nieuw justitieel onderzoek.
Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten geen aanvullend onderzoek te doen naar de dood van Anass. De 13-jarige jongen werd begin februari dood gevonden in een stukje bos in Wassenaar. In juni presenteerde justitie haar bevindingen: Anass heeft zelfmoord gepleegd en werd intens gepest. De moeder van Anass deed alsnog aangifte van moord of doodslag, maar volgens justitie zitten in de aangifte geen nieuwe aanwijzingen.
'We krijgen nu al het materiaal van justitie', zegt de advocaat van Anass' moeder. 'Alleen al het dossier omvat drie ordners, daarvan heeft mevrouw pas een selectie gezien.' Eigen onderzoekers gaan de zaak opnieuw bekijken. 'Bijvoorbeeld de sjaal waarmee Anass zich zou hebben opgehangen wordt bekeken. Dat is eerder nog niet gedaan. We hopen daarop sporen te vinden die wijzen op een misdrijf.'
Als de contra-expertise is afgerond wordt bekeken of een artikel-12-procedure wordt gestart. Daarmee kan worden afgedwongen dat justitie alsnog een strafrechtelijk onderzoek start.