Lauren (3) heeft eigen poppetje in Madurodam

DEN HAAG - De 3-jarige Lauren was op 12 juni de miljoenste bezoeker van Madurodam en daarom kregen zij en haar ouders en zusje donderdag een eigen poppetje in het park.
Dat ging niet zomaar, want er moesten eerst foto's van het gezin gemaakt worden en daarna konden de poppetjes pas gemaakt worden. Zelfs de tas en de kinderwagen die ze bij zich hadden zijn nagemaakt. Donderdag mocht het gezin zichzelf een plekje geven in Madurodam.

Plekje bij Armin van Buuren

Lauren en haar ouders konden zelf kiezen waar de miniatuurfiguren van het gezin werden geplaatst en kozen voor het gras voor het miniatuurconcert van Armin van Buuren. Janneke van de Kerkhof, de moeder van Lauren: 'We houden allemaal van muziek, dus we vinden het leuk dat onze Madurodammertjes bij een concert staan.'
Madurodam verwelkomde op woensdag 12 juni tegen 15.15 uur Lauren als haar miljoenste bezoeker sinds de heropening in 2012. Lauren werd die dag feestelijk onthaald en Madurodam verzorgde voor het gezin een onvergetelijke dag met een diner en het gehele jaar gratis toegang.

Erg spannend voor Lauren

Lauren vond het allemaal erg spannend, hoewel ze niet helemaal snapte waar iedereen zich zo druk om maakte. Trotse vader Bjorn Dröger: 'We vinden het erg leuk en bijzonder. Toen we op 12 juni hoorden dat onze dochter Lauren de miljoenste bezoeker was, dachten we eerst dat het een grapje was.'
De familie was met vier bevriende koppels naar het park gekomen, die allemaal vrij hebben genomen om mee te kunnen gaan. 'Het gebeurt niet iedereen dat er een miniatuur van je in Madurodam wordt gezet, normaal gesproken is dat voorbehouden aan bekende mensen zoals koning Willem-Alexander, koningin Máxima en Armin van Buuren,' aldus de vader.
FOTO'S: RICHARD MULDER