Man uit Zevenhuizen haalt jaren na veroordeling verhaal

Archieffoto
Archieffoto
REGIO - DEN HAAG (ANP) - Een 48-jarige man uit Zevenhuizen, die lang geleden is veroordeeld in een moordzaak, heeft na zijn jarenlange gevangenisstraf geprobeerd wraak te nemen.
Hij perste de afgelopen tijd een 55-jarige Rotterdammer af en bedreigde hem. Dat deed hij vanwege een verklaring die de Rotterdammer destijds had afgelegd in het politieonderzoek naar de moord. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.
De politie heeft de veroordeelde man maandag aangehouden. Ook een 45-jarige man uit Nieuwegein is als verdachte opgepakt. De man uit Zevenhuizen heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. Ruim tien jaar geleden kwam hij op vrije voeten. 'Hij was blijkbaar niet blij' met de verklaringen van de Rotterdammer, aldus het OM.

Bedreigingen

De verdachte eiste een jaar geleden voor het eerst een groot geldbedrag van de man uit Rotterdam. Deze ging daar echter niet op in en hoorde vervolgens niks meer. Tot vorige maand, toen weer geld werd geëist en ook de man uit Nieuwegein zou hebben meegedaan. Er waren telefonische bedreigingen, maar ook werd het slachtoffer opgezocht en mishandeld om de dreigementen kracht bij te zetten. De Rotterdammer besloot daarop aangifte te doen.
De mannen zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat ze in elk geval 14 dagen langer vast blijven zitten.