Keizer/Van Iersel uitgeschakeld op EK Beachvolleybal

sanne keizer en marleen van iersel
sanne keizer en marleen van iersel
DEN HAAG - Sanne Keizer en Marleen van Iersel raken hun Europese titel in het beachvolleybal kwijt. De Nederlandse vrouwen werden vrijdagochtend in de achtste finales van het EK in het Oostenrijkse Klagenfurt in drie sets (17-21- 21-15 12-15) uitgeschakeld door hun landgenoten Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink.
Van der Vlist/Wesselink is na hun winst het enige Nederlandse duo dat nog actief is in het vrouwentoernooi. Jolien Sinnema en Michelle Stiekema verloren hun achtste finale tegen de Duitse vrouwen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst vrij kansloos in twee sets (15-21 17-21). Ludwig en Walkenhorst zijn in de kwartfinales, later op vrijdag, de tegenstanders van Van der Vlist en Wesselink.
Ook Madelein Meppelink en Sophie van Gestel werden in de achtste finales uitgeschakeld. Zij waren niet opgewassen tegen het Griekse duo Vassiliki Arvaniti/Panagiota Karagkouni: 17-21 21-12 11-15. De Griekse vrouwen nemen het in de kwartfinales op tegen de Duitsen Katrin Holtwick en Ilka Semmler die met 21-17 21-15 van het Tsjechische koppel Martina Bonnerova/Barbara Hermannova wonnen.