Flesje water mag vandaag in de bus of tram

Minder geweld tegen HTM-medewerkers
Minder geweld tegen HTM-medewerkers
DEN HAAG - Een flesje water of blikje fris mee in de bus of tram? Het mag op een warme dag als vandaag van alle vervoerders in de regio.
De HTM is normaal de strengste maatschappij. In de bussen en trams in de omgeving van Den Haag, mogen reizigers nooit eten of drinken meenemen. ‘Maar op een warme dag als vandaag gaan we niemand een bon geven omdat hij of zij een flesje water meeneemt. We gaan daar coulant mee om,’ zegt een woordvoerder.
In de bussen van Veolia, dat in Haaglanden buslijnen exploiteert, mag een reiziger altijd al eten en drinken meenemen. Tenminste: dingen die géén stank of vlekken veroorzaken. Maar een blikje frisdrank, een flesje water of een appel zijn geen probleem. Dus ook vandaag niet. ‘Het is zelfs heel logisch als iemand vandaag water zou meenemen,’ zegt een woordvoerder.

Alcohol is verboden

Arriva, dat in het noorden van Zuid-Holland actief is, doet ook doorgaans niet zo heel moeilijk. ‘Het is niet toegestaan sterk geurend eten of drinken te nuttigen dat overlast veroorzaakt voor  medereizigers,’ staat in de reisvoorwaarden. En ook alcohol is verboden. Maar verder, zegt ook een woordvoerder, mag water of fris dus altijd.